mandag 24. januar 2011

Unge Fleksnes

Den unge Fleksnes er en norsk situasjonskomedie (sit – com ), og en juleserie hvor 14 år gamle Marve Fleksnes møter på problemer i hverdagen. Han sprer latter hjemme, på skolen og spesielt i gymtimene. Dette er en serie hvor alle fra gammel til ung vil dra på smilebåndet. I denne episoden får vi et kjapt innblikk i hvem Marve Fleksnes er.
Serien er først og fremst et lystspill, hvor baktanken er å more og å vekke latter. Allikevel inneholder serien vinkler på de hverdagslige problemene hvor familier i dag kjenner seg igjen. Serien tar for seg problemstillinger som kjærlighet, trofasthet og vennskap. Serien er preget av det vi kaller moderne komedie, hvor de fleste karakterene er faste. Gjennom de 24 episodene har personene faste karakterer, Marve Fleksnes for eksempel er alltid klassens og ”modern’s” egen klovn, eller kameraten hans, Nils Johan, som gjennom sesongen er den stille og sjenerte gutten, som ikke helt tør å vise hvem han er, i tillegg til flere andre karakterer. Serien har noe av den samme oppbyggingen som vi ser i komedien ”Friends” hvor også her karakterene er de samme gjennom serien.
Serien er også fylt med satire, hvor Marve Fleksnes ofte latterliggjør seg selv, eller blir latterliggjort. Seriens overraskelsesmomenter er kanskje ikke mange, men momentene er gode. Det er momenter som får deg til å tenke, og tankene får deg til å humre for deg selv. Komediens hovedpoeng, som er å more, er ved denne serien oppfylt. Helhetlig ser jeg på serien som en klassisk komedie, den følger ”oppskriften”, og utgjør en god komedie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar